India
Bababudan AA
Ország: India
Régió: Karnataka
Fajta: Arabica - S.795, Sln.9, Cauvery
Magasság : 1000-1500 m
Csapadék: 1750-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: nedves eljárás
Szüreti időszak: november-február
Érdekes, izgalmas Arabica kávé Indiából, a Bababudangiri hegység termőterületéről.
Indiában a kávé termesztése kb. 400 éves múltra tekint vissza, amikor is kalandos utazását befejezve Baba Budan, India legendás szentje, 7 kávébabot csempészett ki sikeresen a szigorúan őrzött Jemenből, amit aztán szülőhazájában, Indiában a Karnataka tartományban, a Chandragiri (ma Bababudangiri) hegységben elültettek, és sikerrel felneveltek. Úgy tartják, hogy amikor indiai kávét iszunk, ennek a történelemnek a cseppjeit is megisszuk, így még magasabbra emelve azt az élvezetet, amit az amúgy lágy, enyhén savas, szájban kiteljesedő, testes ízű, finoman fűszeres illatú kávé kínál számunkra. Az indiai hagyományok a kávézást egyfajta meditációhoz hasonlítják.
Közepesre (francia) pörkölve ajánljuk, mind eszpresszó, mind pedig tejes kávéitalok alapjaként jól szolgál.