India

Bababudan AA

Ország: India
Régió: Karnataka
Fajta: Arabica - S.795, Sln.9, Cauvery
Magasság : 1000-1500 m
Csapadék: 1750-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: nedves eljárás
Szüreti időszak: november-február

Érdekes, izgalmas Arabica kávé Indiából, a Bababudangiri hegység termőterületéről.

Indiában a kávé termesztése kb. 400 éves múltra tekint vissza, amikor is kalandos utazását befejezve Baba Budan, India legendás szentje, 7 kávébabot csempészett ki sikeresen a szigorúan őrzött Jemenből, amit aztán szülőhazájában, Indiában a Karnataka tartományban, a Chandragiri (ma Bababudangiri) hegységben elültettek, és sikerrel felneveltek. Úgy tartják, hogy amikor indiai kávét iszunk, ennek a történelemnek a cseppjeit is megisszuk, így még magasabbra emelve azt az élvezetet, amit az amúgy lágy, enyhén savas, szájban kiteljesedő, testes ízű, finoman fűszeres illatú kávé kínál számunkra. Az indiai hagyományok a kávézást egyfajta meditációhoz hasonlítják.

Közepesre (francia) pörkölve ajánljuk, mind eszpresszó, mind pedig tejes kávéitalok alapjaként jól szolgál.

 

Megrendelés
Pörkölés
közepes
sötét
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes
kotyogó
eszpresszó
filter
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé