Ruanda

Kirehe

Ország: Ruanda
Régió: Akagena / Kirehe
Farm: Gahara
Fajta: Arabica - Bourbon
Magasság : 1550-1750 m
Termesztés: Árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: Nedves eljárás
Szüreti időszak: március-június

Afrika legsűrűbben lakott országában a gazdasági fejlődés egyik kulcsterméke a kávé. A föld ásványkincsekben viszonylag szegény, a tea- és kávétermesztés adja az ország kivitelének 85%át! Az amerikai és európai segélyszervezetek és beruházók egyaránt a kávés feldolgozóipar fejlesztésében látnak potenciált, ezért az utóbbi években nagy fejlődés figyelhető meg ezen a területen.
Az ország trópusi éghajlatát enyhíti, hogy területének nagy része 1500 méter feletti magasságban fekszik. A több mint 400 ezer kisültetvény (átlagosan 165 kávécserje/termelő) leginkább az ország nyugati szélén magasodó hegységekben és a főváros, Kigali környékén helyezkedik el. A kávétermelésbe vont területek összessége 28 000 hektár, 1200-2100 méter közötti magasságokban, 30%-ban vulkanikus talajon. Csak arabika fajtákat termesztenek, leginkább Bourbon kisebb részben Caturra és Catuai variációkat. Jellemzően mosott eljárással dolgozzák fel a kávét szüret után. Az utóbbi évtized fejlesztéseinek köszönhetően bizonyos új tételek kiemelkednek az afrikai kávék minőségi kategóriájából és a legjobb kenyai SO kávékkal is versenyképesek.
Intenzív testesség, erős savakkal és juharszirup utóíz jellemzi.

Megrendelés
Pörkölés
közepes
világos
sötét
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes
eszpresszó
kotyogó
filter
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé