Guatemala

Antigua / San Miguel

Ország: Guatemala
Régió: Antigua, San Miguel
Farm: Tempixque
Farmer: Estuardo Falla Castillo
Fajta: Arabica - Bourbon
Magasság: 1500-1700 méter
Termesztés: árnyékban
Betakarítási időszak: december-április
Feldolgozás: nedves eljárás
Kétszeres “Cup of Excellence” győztes.

A Falla család generációk óta gazdálkodik az Antigua régióban. Don Arturo Falla Cofiño a Tempixque ültetvényt 1962-ben vásárolta meg. Arturo halála után a család úgy döntött, hogy a hagyományt tovább viszik és Estuardo átvette a vállalkozást. Háromszáz embert foglalkoztató gazdaságot működtet és törekszik, hogy a környék legversenyképesebb munkakörülményeit és fizetését biztosítsa a dolgozóinak. Létrehozott egy kis klinikát, ahol a dolgozóknak és családtagjainak ingyenes ellátást biztosít. A gazdaság saját feldolgozóállomással rendelkezik, amelyhez egy szennyvíztisztító is csatlakozik. Ez a hatékony vízfelhasználás egyik fontos része.
Ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj, alacsony páratartalom, sok napsütés és hűvös éjszakák jellemzik az Antigua régiót. A völgy körül három vulkán található: Agua, Fuego, és Acatenango.
A Fuego egyike Guatemala három aktív vulkánjának, ez folyamatosan friss és ásványi anyagokban gazdag hamut juttat a talajba. A vulkáni habkő a talajban megtartja a nedvességet, ami segíti ellensúlyozni a kevés csapadékot. A termőterületet körülölelő sűrű növényzet megvédi az esetleges fagyoktól az ültetvényt.
Estuardo szeretné, ha a fogyasztók is tudnák milyen kemény munkát végez a családja a jó minőségű kávé elérése érdekében. Legnagyobb kihívás a gazdaság fenntartása, valamint a kiváló és folyamatos minőségi kávé termelése. Álma, hogy a kávéját a minőség és ne a piaci ár alapján értékeljék.
Testes, gyümölcsös savasság, édes csokoládé jegyek, kiegyensúlyozott és egyenletes íz.

Megrendelés
Pörkölés
közepes
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes (+0 Ft)
kotyogós (+200 Ft)
eszpresszó (+200 Ft)
filter (+200 Ft)
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: 212-6571
H-P: 8:00-22:00,
SZ-V: 10:00-20:00

A valóban jó kávé