Salvador Altamira Finca - Volcan del Chingo

El Salvador a legkisebb Közép-Amerikai ország, és egyetlen mely nem határos a Karib-tengerrel. Az országot délen a Csendes-óceán, nyugaton Guatemala és északkeleten Honduras öleli körbe.
A délkeleten a Fonseca öböl választja el Nicaraguatól .
A Barrera család a 20. század elején települt át Guatemalából. Ma ötven hektáron a negyedik generáció termeszti a kávét.
Az Altamira ültetvényen egy kivételes környezetben termesztik a kávét. Az 1200-1300 méteres magasságban fekvő, tápanyagban gazdag vulkanikus talaj, az éves 20 oC fokos átlaghőmérséklet és a folyamatos csapadék biztosítja a cseresznyék folyamatos fejlődését. A kávét teljesen árnyékban termesztik, ez lehetővé teszi, hogy a cseresznyék lassan és fokozatosan elérjék az optimális érettséget. A betakarítást teljesen kézzel válogatva egy tapasztalt csapat öt részletben végzi, hogy mindig csak a legérettebb szemek kerüljenek leszedésre.
A betakarított cseresznyét továbbítja a Cuzcachapa szövetkezetbe ahol a további feldolgozást végzik. A szövetkezet egyéni feldolgozást is kínál, így nyomon követhető minden egyes tétel.
Az ültetvény munkát ad mintegy harminc állandó alkalmazottnak és több mint száz idénymunkásnak a szüret idején.Ország: Salvador
Régió: Santa Ana - Volcan del Chingo
Farm: Altamira
Fajta: Arabica - Bourbon / Pacas
Magasság: 1200 - 1300 méter
Termesztés: árnyékban
Talaj: Vulkanikus
Csapadék: 2000-2500 mm évente
Betakarítás módja: Kézi és szelektív
Feldolgozás: Nedves eljárás
Virágzás: április
Szüreti időszak: november-január

 

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-22:00,
SZ-V: 10:00-20:00

A valóban jó kávé